Gör utflykt med picknick

Utflykt med picknick, det är inte fel att göra. Det går att göra med din kära, eller med hela familjen. Om det är så att ni ska ut på utflykt med hela familjen så styr kosan mot ett vattenlekland, eller en vattenlekplats läs mer här. Det är något de allra flesta barn uppskattar att testa på!

Så var det ju detta med vad man ska ha med att äta i picknickkorgen. Det går så klart göra det superenkelt med färdiggrillad kyckling, potatissallad och chark, eller så fixar du en del hemma före.

Smart picknickmat

En del saker går att göra snabbt och enkelt genom att ta sådant som är halvklart eller klart:

Delikatessostar, kallskuret, kex och baguetter. 

Kokta, kalla snabbmakaroner (blanda med smör så klibbar de inte + blir godare), samt kalla färdiga köttbullar (som ju inte ens behöver stekas). Ketchup i en burk bredvid. 

Pannkakor. Antingen köpta som ni kompletterar med en tub sylt, eller hemmagjorda och färdigrullade med sylt eller socker. 

Tunnbrödrullar med ost och skinka. Rulla dem i aluminiumfolie.

Picknick-plock. Minimorötter, körsbärstomater, vindruvor, bigarråer, jordgubbar, salami, ostkuber – allt plock brukar uppskattas. 

Pastasallad. Makaroner i roliga former, grönsaker samt god skinka eller korv. Pesto vid sidan om till de som gillar.

Sedan finns det ju mer avancerade saker att göra och ta med, som pajer, gratänger och så vidare. Det är bara att söka på nätet efter picknickmat för att få upp en massa bra recept på olika saker.

 

 

 

17 May 2021