Finns det inga nackdelar med massagepistol?

Det är hur skönt som helst att få massage, speciellt när man är lite stressad och har värk i kroppen eller när barnen lever rövare hela dagen. Att då få lägga sig och få massage är en helt makalös upplevelse. Kanske är det därför massagepistoler har blivit så poppis? För att man ska kunna ge sig själv eller sin partner lite skön massage? Men hur är det egentligen är massagepistol bra eller dåligt? Jag har kollat efter olika nackdelar med dem, och nedan kan du läsa mer. 

Kan vara farligt vid kroniska besvär

En sak jag hittade var att de som har kroniska smärtproblem ska undvika massagepistoler. Man bör rådgöra med läkare om man har:

  • Benskörhet
  • Muskelsjukdomar
  • Högt blodtryck
  • Artros
  • Fibromyalgi
  • MS eller Lupus

Man ska dessutom vara väldigt försiktig med att använda massagepistoler på benbrott, stukade leder eller ställen som är svullna för det kan bli värre skador om oturen är framme. 

Ska man verkligen köpa en massagepistol?

Ja det tycker jag man kan göra. För det första är priset en bråkdel av vad det skulle kosta att besöka en professionell massör flera gånger och för det andra är det rätt mysigt att kunna ge varandra massage hemma. 

Har man bara lite stressvärk, muskelvärk eller allmänna spänningar i kroppen så är det en perfekt hjälp och inget att vara orolig för. Skulle det däremot vara så att din värk inte vill ge med sig eller om det blir värre så bör du nog kolla upp det innan du använder massagepistolen igen. 

2 Feb 2023